Katten leven eerder ‘s nachts dan overdag en houden ervan de omgeving rond hun territorium te verkennen. Sommige baasjes levert dit wel wat stress op, waardoor velen beslissen hun kat binnen te houden.

Gps voor katten

Precies daarom hebben enkele gespecialiseerde ondernemingen een gps voor katten ontwikkeld. Je hoeft het kleine toestel alleen maar aan de halsband van je kat te bevestigen. Op je smartphone of computer zie je dan via de bijbehorende app precies waar je dier uithangt. Deze uitvinding heeft drie grote voordelen: je vindt je verloren kat snel terug, kunt hem met een gerust hart ‘s nachts buitenlaten en houdt hem in het oog zonder dat hij het merkt.

Nooit meer je kat kwijt

Als je kat niet meer naar huis komt, vind je hem dankzij de gps onmiddellijk terug. Zo kun je op beide oren slapen, zeker als je weet dat een kat in één nacht tientallen kilometers kan afleggen. Als je huisdier ’s ochtends nog niet terug thuis is, hoef je alleen maar de gps-app aan te zetten en je kat op te halen. Tenminste, als hij niet drie meter hoog in een boom zit!

Nachtelijke ontdekkingstochten

Ongeruste baasjes kunnen dankzij de gps met een gerust gemoed hun kat ‘s nachts buiten laten, in plaats van hem op te sluiten in huis. Katten vinden het heerlijk om ‘s nachts een wandelingetje te maken: het zijn namelijk echte verkenners, jagers en nachtdieren. Dat is voor een kat zo belangrijk, dat hij zelfs gedragsproblemen kan ontwikkelen als hij niet buiten mag.

Alles weten over je kat

Zelfs als je je kat al een hele tijd buitenlaat en je pluizenbol elke ochtend voor je tuindeur zit te wachten, kan een gps interessant zijn. Je kunt op de app namelijk zien wat hij die nacht allemaal heeft uitgespookt: hoeveel kilometers hij heeft afgelegd, in welke richting hij is vertrokken, waar hij is geweest enz. De prijs van die kostbare informatie: gemiddeld tussen € 50 en € 150.